En basit ve yaygın dişli tipi olup; üretimi kolaydır ve çok çeşitli uygulamalar için uygundur. Gerekli durumlarda tamir edilebilir. dişli imalatı için iletişime geçebilirsiniz.
Bir helis dişlinin dişleri belli bir açıyla üretilerek ayarlanır ve helis açısı verilir. Bu, dişlerin kademeli olarak birbirine geçmesine izin verir, hareket nokta teması olarak başlar ve bağlantı ilerledikçe hat temasına dönüşür. Helis dişli çark imalatı, düz düz dişli imalatına göre hassastır.
Konik dişliler, iki şaftın eksenlerinin kesiştiği ve hareketi aktaran diş yüzeylerinin konik şeklinde imal edilen dişlilerdir. Hareketin yönünü değiştirmek için kullanılırlar. Siparişleriniz için bizlere ulaşınız.
Zincir dişlisi, zincir veya diğer delikli malzemelerin bağlantılarındaki deliklere geçen dişlere sahip olan bir dişlidir. Zincir dişli, bir düz dişliden farkı hiçbir zaman başka bir dişliye doğrudan temas etmez. Dişliler, belirli bir zincir ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Doğru dişlinin seçilmesi, dişli / zincir etkileşimini optimize eder, tahrik performansını sağlar ve bakımı azaltır.
Sonsuz dişli, dişli bir çarka geçen ve onu hareket ettiren spiral dişlere sahip bir şafttan oluşan bir dişlidir. Temel olarak bir sonsuz dişli; hafif açılı ve kavisli dişlere sahip standart bir düz dişliye karşı kıvrılan bir vidadır.
Triger kasnaklar, triger kayışı çevirerek patinaj yapmadan gücü aktarır. Eş zamanlı senkron güç aktarımına ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılırlar. İki kasnak arasında diş sayısı ve çap ölçüsü gücün ve hareketin hangi oranda değiştirileceğini belirler.
Müşterilerin soruları varsa, bizim de yanıtlarınız var. En sık sorulan soruları ekleyin; böylece herkes kazançlı olsun.
Müşterilerin soruları varsa, bizim de yanıtlarınız var. En sık sorulan soruları ekleyin; böylece herkes kazançlı olsun.
Müşterilerin soruları varsa, bizim de yanıtlarınız var. En sık sorulan soruları ekleyin; böylece herkes kazançlı olsun.
Müşterilerin soruları varsa, bizim de yanıtlarınız var. En sık sorulan soruları ekleyin; böylece herkes kazançlı olsun.
Çap Ø1100 mm 'ye kadar dişli imalatı gerçekleştirmekteyiz.
Sonsuz dişli imalat aşamasını izleyebilirsiniz.
Sonsuz vida, dişlisinin aksine tek ağızlı bıçak ile açılmaktadır.
Düz dişli imalatı azdırma makinelerinde gerçekleştirilmektedir.
İç dişli imalatı fellow makinelerinde gerçekleştirilmektedir.
İç dişli imalatı fellow makinelerinde gerçekleştirilmektedir.
Seri üretimlerde adet sayılarının fazla olduğunda kullanılan yöntem olup. Dişli kalınlığında kesilerek dişliler elde edilir.
Zicnir dişli üretiminde kullanılan özel bıçaklar sayesinde zincir adımı kadar mesafe ayarlanarak dişli imal edildir.
İstenilen ölçü ve boyutlarda imal edilebilmektedir. İhtiyaçların için bizlere ulaşınız.
Dişli tamiri ve redüktör bakımları yapılmaktadır.
Düz dişliler, paralel şaftlara ve millere paralel düz ve yönlendirilmiş dişlere sahip bir tür silindirik dişlidir. En basit ve en yaygın dişli türüdür. Üretimi kolaydır ve çeşitli uygulamalar için uygundur.
Bir düz dişlinin dişleri; kıvrımlı bir profile sahiptir ve hareket esnasında bir dişi diğerine geçirir. İç içe geçmiş form, düz dişlilerin yalnızca radyal kuvvetler ürettiği (eksenel kuvvetler olmadığı) anlamına gelir, ancak diş geçme yöntemi; dişlerin üzerinde yüksek gerilime ve yüksek gürültüye neden olur. Bu nedenle, neredeyse her hızda kullanılabilmesine rağmen, düz dişliler tipik olarak daha düşük hızlı uygulamalar için kullanılır.
İstenilen dişliler için teknik resim ile teklif alabilirsiniz veya numune gönderebilirsiniz.
Bir helis dişlinin dişleri belirli bir açıyla (dişlinin eksenine göre) ayarlanarak imal edilir ve bir helis şeklini alır. Bu yapı, dişlerin kademeli olarak birbirine geçmesine izin verir, noktasal temas olarak başlayan hareket bağlantı ilerledikçe hat temasına dönüşür. Helisel dişlilerin düz dişlilere göre en göze çarpan faydalarından biri, özellikle orta ila yüksek hızlarda daha az gürültüdür. Ayrıca, helis dişlilerde birden çok diş her zaman birbirine geçmiştir, bu da her bir diş üzerinde daha az yük anlamına gelir. Bu, bir dişten diğerine daha yumuşak bir güç geçişi sağlar, böylece titreşimler, şok yükleri ve aşınma azalır.
Ancak dişlerin eğimli açısı aynı zamanda dişler arasında kayma temasına neden olur, bu da eksenel kuvvetler ve ısı üretir ve verimliliği düşürür. Bu eksenel kuvvetler, helis dişliler için yatak seçiminde önemli bir rol oynar. Yatakların hem radyal hem de eksenel kuvvetlere dayanması gerektiğinden, helisel dişliler, düz dişlilerle kullanılan basit rulmanlardan ziyade tipik olarak daha büyük (ve daha pahalı) olan itme veya makaralı rulmanlar gerektirir. Eksenel kuvvetler, helis açısının tanjantının büyüklüğüyle orantılı olarak değişir. Daha büyük helis açıları daha yüksek hız ve daha yumuşak hareket sağlasa da, eksenel kuvvetlerin üretilmesi nedeniyle helis açısı tipik olarak 45 derece ile sınırlıdır.
Helisel dişlilerin ürettiği eksenel yükler, çift sarmal veya balıksırtı dişliler kullanılarak karşılanabilir. Bu düzenlemeler, gerçekte aynı dişliden işlenmiş olsalar da, karşılıklı dişlilerin arka arkaya monte edildiği iki helis dişli görünümündedir. Bu düzenleme, her bir diş dizisi üzerindeki eksenel kuvvetleri ortadan kaldırır, böylece daha büyük helis açıları kullanılabilir. Aynı zamanda baskı yatağı ihtiyacını da ortadan kaldırır.
Daha pürüzsüz hareket, daha yüksek hız kapasitesi ve daha az gürültünün yanı sıra; helisel dişlilerin düz dişlilere göre sağladığı bir başka avantaj; paralel veya paralel olmayan (çapraz) şaftlarla kullanılabilme yeteneğidir. Paralel şaftlı helis dişliler aynı helis açısını gerektirir, ancak zıt helis (yani sağ helis dişlere karşı sol helis dişli) ihtiyaç duyar.
Paralel şaftlı dişliler zıt helise sahipken, dikey şaftlı dişliler aynı helise sahiptir.
Helisel dişliler genellikle, düz dişliler için uygun olan ancak paralel olmayan şaftlara sahip uygulamalarda kullanılır. Ayrıca yüksek hız veya ağır yük gerektiren uygulamalarda da kullanılırlar. Genellikle düz dişlilere göre daha yumuşak, daha sessiz çalışma sağlarlar.
Konik dişliler genellikle gücü 90 ° dik açıyla iletmek için kullanılır. İki konik dişli milinin eksenleri kesişir ve dişlilerin diş taşıyan yüzleri koni şeklindedir. Konik dişliler çoğunlukla 90 derece aralıklı şaftlara monte edilir. Konik dişliler genellikle 2 tipe ayrılır: düz konik dişliler ve helis konik dişliler.
Konik dişli üretiminde çelik, bronz, alüminyum ve plastik gibi malzemeler kullanılmaktadır.
Makinelerin hareketi 90° değiştirme ihtiyaçlarında kullanılmaktadır. Matbaa makineleri, gıda paketleme makineleri, tarım makineleri, dişli kutuları, gıda makineleri gibi bir çok yerde kullanılmaktadır.
Zincir dişlisi, zincir veya diğer delikli malzemelerin bağlantılarındaki deliklere geçen dişlere sahip olan bir dişlidir. Zincir dişli, bir düz dişliden farkı hiçbir zaman başka bir dişliye doğrudan temas etmemesidir. Dişliler, belirli bir zincir ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Doğru dişlinin seçilmesi, dişli / zincir etkileşimini optimize eder, tahrik performansını sağlar ve bakımı azaltır.
Zincir dişlileri motosiklet, otomotiv, paletli araçlar, konveyörler, makinelerin güç aktarma organları ve diğer makinelerde, dişlilerin uygun olmadığı iki şaft arasındaki dönme hareketini iletmek veya bir parçaya, palete vb. doğrusal hareket uygulamak için kullanılır.
Zincir dişli siparişleriniz için iletişime geçebilirsiniz.
Sonsuz dişli, dişli bir çarka geçen ve onu hareket ettiren spiral dişlere sahip şafttan oluşan bir dişlidir. Temel olarak bir sonsuz dişli; hafif açılı ve kavisli dişlere sahip, standart bir düz dişliye karşı kıvrılan bir vidadır.
Dönme hareketini 90 derece değiştirir ve hareket düzlemi de sonsuz dişlinin (veya basitçe "çarkın") üzerindeki konumuna bağlı olarak değişir. Tipik olarak bir çelik vida ve bir pirinç çarktan oluşurlar.
Vida üretiminin bir başka özelliği de; sonsuz vida dişlisinin diş kesimi ve diş taşlaması için özel bir makineye ihtiyaç duyulmasıdır. Sonsuz dişli ise düz dişliler için kullanılan azdırma makinesi ile yapılabilir. Ancak farklı diş şekli nedeniyle, düz dişlilerle yapılabildiği gibi, dişli boşluklarını üst üste koyarak birkaç dişlinin aynı anda kesilmesi mümkün değildir.
Üretim malzemelerine gelince, genel olarak vida sert metalden yapılırken, sonsuz dişli alüminyum bronz gibi nispeten daha yumuşak metallerden yapılır. Bunun nedeni, sonsuz dişlilerdeki diş sayısının, başlama sayısı genellikle 1 ila 4 olan sonsuz dişlilere göre nispeten yüksek olmasıdır, sonsuz dişli sertliği azaltılarak, sonsuz dişler üzerindeki sürtünme azaltılır.
Sonsuz dişliler genellikle büyük hız düşüşlerine ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılır. Redüksiyon oranı; sonsuz dişlinin ağız sayısı ve sonsuz dişli üzerindeki diş sayısı ile belirlenir. Sonsuz dişliler, sessiz ancak; ısı üretme eğiliminde olan dişlilerdir. Ayrıca düz dişlilere göre nispeten düşük aktarım verimliliğine sahip dişlilerdir. Sonsuz dişli grupları; dişli kutuları, vana dişli kutuları, vana redüktörlerinde, olta makaralarında ve makinelerdeki tüm 90° güç aktarımlarında kullanılmaktadır.
Triger kasnaklar, triger kayışı çevirerek patinaj yapmadan gücü aktarır. Eş zamanlı senkron güç aktarımına ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılırlar. İki kasnak arasında diş sayısı ve çap ölçüsü gücün ve hareketin hangi oranda değiştirileceğini belirler.
Triger kasnaklar alüminyum, çelik, bronz ve plastikten imal edilebilirler.
1. Hassas pozisyon kontrolü gereken yerlerde, step motor, servo motor gibi motorların kullanıldığı sistemlerde,
2. Hassas zaman ayarıyla dönmesi gereken millerde güç iletirken, otomobillerde sübabları çeviren krank milinde,
3. Zincir ve dişlideki gibi boşluğun olmasının istenmediği durumlarda,
4. Motorla hız kontrol yapılan yerlerde millerin hassas bir biçimde aynı hızda dönmesi gerektiğinde,
5. Dönme hareketi birden durduğunda kaydırma olamaması istendiğinde,
6. Konveyör sistemlerinde ürünlerin taşınması gereken bant sistemlerinde,
7. Paslanmanın istenmediği, tıp alanında veya gıda alanında kullanılan makinelerde,
8. Yüksek devirlerde (5-10m/s) çevrim oranında kayma istenmediği durumlarda kullanılırlar.
Çevrim oranı sabittir. Hareket hassas olarak istenildiği gibi senkronize edilebilir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.